AIKIJUJUTSU – Asahi Dojo International Association (ADIA)

Soke Daniel Blanchet

 

10° Dan JUDAN JU JUTSU – Menkyo-Jo-Soke

9° Dan HANSHI AIKIJUJUTSU – KUDAN

8° Dan KARATE DO – HATCHIDAN KYOSHI

1° Dan TAI JUTSU, AIKIDO, JUDO, KEN JUTSU

 

Asahi Dojo International Association (ADIA) promoviše japansku kulturnu baštinu kroz učenje i širenje tradicionalnih Koryu japanskih Bujutsu i Budo borilačkih veština:

  • JU JUTSU: SHINDO Yoshin Ryu – Yoshin Ryu,
  • AIKIJUJUTSU: YOSEIKAN RYU – DAITO RYU,
  • KARATEDO: WADO RYU,
  • IAI DO: MUSO RYU SHINDEN,

kao i nekih Gendai ili Shinbudo modernih borilačkih  veština: Judo, Aikido, Kobudo…

 

Soke Daniel Blanchet počeo je da uči borilačke veštine još 1959. godine, prvo Judo i Aikido, a kasnije i Yoseikan Aikijujutsu, ali je nastavio da se bavi i Wado Ryu Karateom. Kasnije uči i Kenjutsu i Kodudo. Svoj prvi dojo otvara 1968. godine u Francuskoj (Rodez), gde počinje prvo da podučava Judo, a kasnije i Ju Jutsu i Aikijujutsu. Nastavlja da uči budo veštine, tako da i dan-danas putuje širom sveta, održava seminare i razmenjuje znanje.

Soke Blanchet je veoma cenjen i priznat širom sveta kao vrsni poznavalac tradicionalnih japanskih borilačkih veština, japanske kulture i kulturnog nasleđa. Govori osam jezika, među kojima i japanski.

Kako Soke Blanchet kaže, borilačke veštine nisu sport, pojas-rang nije moda i marketing, sve je lako proveriti na tatamiju – strunjači.

 

Sensei Borko Radovanović je učenik Soke Blancheta. Od 2009. godine redovno posećuje njegove seminare i dobio je zvanje 3° Dan za Aikijujutsu. Program obuke i polaganja za Aikijujutsu u Klubu borilačkih veština „Takeda” odobrili su Soke Blanchet i ADIA, tako da zvanja za Aikijujutsu dodeljena u ovom klubu dobijaju i verifikaciju od Soke Blancheta.

 

Više na sajtu:  http://www.asahidojo.org/

B. Radovanović 3rd Dan Aiki Ju Jutsu - ADIA
B. Radovanović National Representative - ADIA