Počasni članovi

SENSEI MILJKOVIĆ BRANISLAV BANE

Karate majstor (1° Dan), Aikido majstor (2° Dan) i Jujutsu majstor (3° Dan)

 

Rođen je 30. avgusta 1957. godine u mestu Bzovik. Karateom je počeo da se bavi 1973. godine kao srednjoškolac u klubu „Partizan” u Kraljevu, kod trenera Stanoja Kostića Kineza. Kao student Filozofskog fakulteta u Nišu nastavio je da trenira u karate klubu „Borac”, a po okončanim studijama vraća se u Kraljevo gde sa prijateljima osniva klub „Autotransport” u kojem radi narednih šesnaest godina.

 

Jedan od najznačajnijih trenutaka u njegovoj karijeri jeste susret sa svetski proslavljenim karatistom Kraljevčaninom Veliborom Vebom Dimitrijevićem, koji je posle smrti Taiji Kasea, osnivača Karate Do Kaze Ha Akademije, i sam došao na čelo te škole karatea, koju i dalje uspešno vodi. Njih dvojica upoznali su se 1998. godine, a nedugo zatim Sensei Miljković postaje i član Akademije.

 

Kao veliki entuzijasta i zaljubljenik u borilačke veštine Branislav Miljković početkom devesesetih godina sa prijateljima osniva u Kraljevu i prvu aikido sekciju, a kasnije i aikido klub „Boken” i uspeva da u Kraljevo dovede Sensei Jovana Ćurčića iz Čačka da održava treninge.

 

Trenutno je zaposlen u Domu učenika u Kraljevu, gde vodi sekciju borilačkih veština Karate i Ju Jutsu, čiji članovi imaju priliku da polažu u okviru međunarodne organizacije WAMA Srbija i Kluba borilačkih veština „Takeda”-Beograd . Aktivno učestvuje u radu organizacije WAMA Srbija.

 

Sensei Miljković je prvi učitelj Sensei Borka Radovanovića koji je od njega učio osnovne tehnike Aikidoa i Karatea, ali mu je i danas uzor i mentor, kako na putu uspeha u borilačkim veštinama, tako i u životu. Od 1994. godine do danas iskreni su prijatelji.

 

Dr ĐURICA AMANOVIĆ (1958)

Jujutsu majstor (7° Dan) i karate majstor (1° Dan).

 

Nastavnik na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, profesor za nastavnu oblast „Specijalno fizičko obrazovanje”. Završio je Fakultet fizičke kulture u Zagrebu, magistrirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, a doktorsku disertaciju odbranio na Fakultetu za menadžment u sportu u Beogradu.

 

Kao trener radio je sa vrhunskim sportistima. Bio je trener najmlađim učenicima i seniorima reprezentativcima, višestrukim državnim prvacima koji su osvajali  međunarodne medalje, kao i đuđucu sudijama.

Bio je generalni sekretar Sportsko-kulturnog društva Više škole unutrašnjih poslova u Zemunu. Objavio je dve monografije, jednu studiju, tri stručne knjige i više naučnih i stručnih radova.

 

Sensei Borko Radovanović upoznao se sa vestinom Ju Jutsu upravo zahvaljujući svom mentoru Dr Amanoviću za vreme školovanja na  Kriminalističko-policijskoj akademiji, a na kraju školovanja polagao je za majstorsko zvanje u toj veštini i to pred komisijom Ju Jutsu saveza Srbije i Kriminalističko-policijske akademije.

Dr RADOMIR MUDRIĆ

Šotokan-Fudokan karate majstor (8° Dan)

 

Dr Radomir Mudrić je univerzitetski profesor i doktor fizičke kulture. Karateom se bavi od 1968. godine, pripada drugoj generaciji karatista u SFR Jugoslaviji i jedan je od osnivača Karate saveza Beograda. Nosilac je crnog pojasa 8° Dan Šotokan-Fudokan karatea. Izučava i usavršava se u veštini Karate Đucu, koju i promoviše od 1995. godine.

 

Rođen je 22. jula 1953. godine u Vršcu. Diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu 1978. godine, magistrirao 1994. na Fakultetu fizičke kulture u Beogradu i doktorirao na istom fakultetu 1999. godine.

Po diplomiranju je radio kao profesor fizičkog vaspitanja u Obrazovnom grafičkom centru “Milić Rakić” u Beogradu. Nakon toga zaposlio se u Centru za fizičku kulturu “25. maj” u Beogradu kao realizator i rukovodilac fizičke kulture.

Od 1. juna 1994. godine zaposlen je u Višoj školi unutrašnjih poslova u Zemunu kao stručni saradnik, gde iste godine postaje predavač, zatim 1996. viši predavač, a tri godine kasnije dobija zvanje profesora na predmetu “Specijalno fizičko obrazovanje”. Od 2000. do 2002. god. bio je šef Katedre za bezbednosne predmete na Višoj školi unutrašnjih poslova, a do juna 2006. godine (kada i odlazi u penziju po Zakonu o MUP-u Srbije) radio je kao pomoćnik direktora te škole.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije nagradio ga je prvom nagradom MUP-a ukazom iz 1998. i 2002. godine za rad i postignute rezultate u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Dobitnik je nagrade za rad i rezultate rada u razvoju policijskog školstva MUP-a Srbije 2002. godine.

 

Po odlasku u penziju radi kao profesor na Visokoj sportskoj školi u Beogradu (trenerski smer), a predaje predmete: Teorija, Metodika i Taktika u borilačkim sportovima. Od 2013. godine je i vanredni profesor na Univerzitetu Singidunum u Beogradu. Kao ekspert i danas je angažovan na edukaciji karate trenera širom Srbije i bivše Jugoslavije.

 

Kao takmičar u ovom sportu osvojio je veliki broj medalja na saveznim, evropskim (četiri puta prvak Evrope, četiri puta 2. mesto) i svetskim (dva puta 3. mesto) takmičenjima. Učestvovao je na sedam evropskih i tri svetska šampionata u karateu na kojima je osvojio dvanaest medalja. Dobitnik je više najvećih jugoslovenskih sportskih priznanja. Bio je trener i selektor karate reprezentacija Beograda, Srbije i Jugoslavije, kao i predsednik Trenerske organizacije Beograda i Srbije.

 

Kao student na  Višoj školi unutrašnjih poslova u Zemunu, Sensei Borko Radovanović imao je čast da bude učenik ovog velikog majstora, savremenog samuraja i da mu on bude uzor na svom borilačkom putu kao neko ko je život posvetio borenju.