Održan WAMA seminar u Kragujevcu

RAZNOLIKOST I LEPOTA VEŠTINE JU JUTSU

Održan je još jedan WAMA seminar, ovog puta u Kragujevcu. Najbolji majstori Ju Jutsu puna četiri sata predstavljali su najinteresantnije tehnike i nesebično podelili iskustva i znanja sa mlađim učenicima. Puna sala još jednom je pokazala da je veliko interesovanje učenika da vide sve lepote i raznolikosti veštine.

Seminar je otvorio Kyoshi Borko Radovanović – klub „Takeda“ Beograd, podsećajući da je lepota veštine upravo u specifičnosti u radu svakog kluba i jedinstvenom načinu učenja majstora. To je i jedan od ciljeva organizovanja WAMA seminara u Srbiji, da se poštuje individualnost u radu uz potpunu posvećenost principima koje promoviše organizacija WAMA (World Alliance of Martial Arts).

Učenici su sa pažnjom pratili vrhunsku prezentaciju i podučavanje iskusnih Senseja: Milovana Matovića, Dušana Miloradovića, Danijela Balaća, Borka Radovanovića, a sve je upotpunjeno učenjem Sensej Branislava Baneta Miljkovića o važnosti pravilnog disanja, uspostavljanja balansa i stabilnosti pri izvođenju tehnika, kako bi se veština savladala na pravi način.

Seminar je pokazao da je kroz preciznu prezentaciju majstora i uz aktivno učešće svakog učenika moguće lako savladati osnove tehnika, koje bi mogle da budu deo programa u klubovima.

Tokom seminara održano je i polaganje za učenička i majstorska zvanja u veštini Ju Jutsu.

WAMA seminar održan je u klubu borilačkih veština „Kraguj“ u Kragujevcu, koji je pored kluba „Takeda“ – Beograd i jedan od organizatora. Sledeći susret najavljen je za proleće 2020. godine.

Fotografije sa seminara pogledajte ovde.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.