POTVRDA DOBROG RADA U KLUBU TAKEDA!

 

PREZENTACIJA VRHUNSKE VEŠTINE

 

Na velikom Combat ju jitsu seminaru, koji je održan 20.maja 2017. godine u Hadžićima (BiH) prisutni su mogli da uče od jednog od najboljih svetskih majstora borilačkih veština, Hanši Stiv Barneta (Hanshi Steve Barnett). Kao glavni instruktor na seminaru, Barnet se potrudio da na najbolji način prezentuje tehnike Goshin ryu ju jitsu, ali i da upozna učenike sa psihološkim aspektom borbe i važnosti upoznavanja protivnika.

Tokom celodnevnog seminara, učenici su imali priliku da obnove osnovne tehnike veštine Goshin ryu, ali je Barnet pokazao i detalje tehnika odbrane od udaraca u glavu i telo. Učenicima su posebno bile interesantne Yubi dori tehnike poluga na prstima, kao i prikaz i vežbe odbrane pritiskom na vitalne tačke na telu protivnika. Svakako su najatraktivnije bile tehnike odbrane od napada pištoljem i različiti načini oduzimanja oružja protivniku.

„Trening treba doživeti kao realnu situaciju, kako biste mogli da svaki put date svoj maksimum i da u realnoj situaciji odreagujete na pravi način“, rekao je učenicima Hanši Stiv Barnet. On je objasnio i psihologiju napadača ističući da onaj ko se brani mora da iskoristi svaki trenutak neodlučnosti napadača i da odmah reaguje.

Hanshi Steve Barnett je tehnički direktor World Alliance of Martial Arts i osnivač Goshin Ryu International. Počeo je da trenira pošto je 1960. godine, još kao dečak, stupio u elitnu jedinicu engleske vojske SAS. Potom je punih 25 godina proveo u vojsci, na ratištima širom sveta, ali je radio i kao deo obezbeđenja engleske kraljice. Zahvaljujući takvom vojnom iskustvu ima poseban pristup životu, kao i izučavanju borilačkih veština. Veoma je cenjen kao majstor i učitelj ju jutsua širom sveta. Održava desetak internacionalnih seminara godišnje širom sveta i obuku pojedinih jedinica vojske u Rusiji.

Sensei Borko Radovanović uči i trenira Ju Jutsu kod Hanši Stiv Barneta od 2009. godine, tako da je od strane ovog  majstora odobren i Ju Jutsu program rada u Klubu borilačkih veština „Takeda”, a zvanja dodeljena za Ju Jutsu automatski odobrava Barnet.

Jedan od najvećih svetskih majstora ukazao je veliku čast Sensei Radovanoviću, dodelivši mu majstorsko zvanje 7° Dan (Nanadan) za Goshin ryu ju jitsu i zvanje Kyoshi. Tako je, na osnovu poznavanja veštine i angažovanja na prenošenju znanja, Borko Radovanović postao nosilac najvišeg zvanja te veštine u ovom delu Evrope.

Takođe, instruktor i član kluba „Takeda“ Danijel Balać na seminaru je verifikovao crni pojas 1° Dan, demonstrirajući pred prisutnima različite tehnike odbrane od udaraca i hvatova, kao i tehnike odbrane od napada različitim oružjem. Hanši Stiv Barnet uručio je Balaću i zvanje Shodan (1° Dan) za veštinu Goshin Ryu.

Organizator seminara je Defendo akademija iz Hadžića i Svetski savez borilačkih veština (World Alliance of Martial Arts), a pored predstavnika naše škole, seminaru su prisustvovali i članovi Ju jitsu kluba “Shindokan” i Ju jitsu kluba “Sensei” iz Sarajeva, kao i ostali učenici ove veštine iz regiona.

 

Ostale fotografije sa seminara mozete videti OVDE.

wama_hadzici_maj2017_15-boost

wama_hadzici_maj2017_17wama_hadzici_maj2017_13wama_hadzici_maj2017_17wama_hadzici_maj2017_3wama_hadzici_maj2017_21

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.