VRHUNSKO ZNANJE I ISKUSTVO NA SEMINARU U KOPRU

Stalno usavršavanje neophodno je svakom majstoru veštine koji želi da bude u toku i da stekne kvalitetno znanje, koje će kasnije da prenese svojim učenicima.

 

Učitelji i članovi kluba “Takeda” trude se da posete tokom godine bar nekoliko seminara na kojima predavanja i treninge drže vrhunski, svetski poznati majstori veština. Tako su početkom juna bili deo seminara namenjenog samo članovima Asahi Dojo International Asocijacije (ADIA), koji je održan u Kopru u Sloveniji u organizciji ADIA Slovenija i Ju Jitsu kluba “Obala”.

 

Domaćin seminara bio je sensei Damjan Apollonio, koji je tom prilikom na pravi način obeležio i jubilej, tri decenije bavljenja borilačkim veštinama.

 

Asocijaciju ADIA godinama vodi soke Daniel Blanšet (Daniel Blanchet), koji je u celom svetu priznat kao vrsni poznavalac tradicionalnih japanskih borilačkih veština, japanske kulture i kulturnog nasleđa, pa je i on na seminaru održao nekoliko predavanja i treninga na veliko zadovoljstvo prisutnih.

 

Seminar je trajao dva dana, pa je tako prvi dan događaj bio zatvoren za javnost, a prisustvovali su mu samo oni koji imaju određena Dan i viša učenička zvanja. Obeležila ga je vrhunska prezentacija sensei Blanšeta, koji je pokazivao način izvođenja određenih AikiJujutsu tehnika.

 

Tokom drugog dana, na četiri borilišta, smenjivali su se majstori ADIA iz  Srbije, Italije, Mađarske, Švedske, koji su prisutne podučavali tehnike iz svojih programa.

 

Sensei Borko Radovanović iz Srbije, koji je je učenik soke Daniela Blanšeta od 2009. godine i nosilac zvanja 3° Dan za Aikijujutsu u okviru ADIA, pozvan je od strane organizatora da bude jedan od ekskluzivnih predavača na seminaru. On je sa asistentima, Aleksandrom Jovanovićem i Aleksandrom Bajevićem prezentovao tehnike iz programa kluba “Takeda”, što su prisutni sa velikom pažnjom ispratili.

 

Svoju veštinu pokazali su i majstori: Nagy-Hinst István iz Mađarske, Nicola Cortellino i Fabrizio Moresan iz Italije i Ami Eriksson iz Švedske.

 

Svi učesnici seminara složili su se da je seminar u Kopru bio veoma koristan i da su prezentovane zahtevne tehnike, pa se moglo mnogo toga novog videti i naučiti.

 

Na seminaru je održan i sastanak na kojem je dogovoreno na koji način će u budućnosti funkcionisati ADIA Srbija u cilju širenja AikiJujutsu veštine u našoj zemlji. Podsećamo da je program obuke i polaganja za Aikijujutsu veštinu u klubu „Takeda” odobrio direktno soke Blanšet ispred ADIA.

 

Nakon radnog dela seminara u Kopru organizovano je i druženje svih učesnika, tokom kojeg su mogli da razmene iskustva i kontakte.

 

Fotografije sa seminara pogledajte ovde.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.