AIKIDO AIKIKAI – AIKIDO SAVEZ SRBIJE

Shihan Mirko Jovandić

 

7° Dan – Aikido Aikikai Hombu

 

  • Predsednik i tehnički direktor AIKIDO SAVEZA SRBIJE
  • Glavni instruktor AIKIDO SAVEZA SRBIJE

 

Shihan Mirko Jovandić pripada grupi od desetak entuzijasta s kojima 1968. godine počinje vežbanje aikida u bivšoj Jugoslaviji. On se od tada aktivno bavi tom veštinom. Osniva Aikido savez Beograda (2001.) i Aikido savez Srbije.

 

Najduže je učio od shihana Tade Hiroshija (9°Dan Hombu), i kod njega polagao za 1°, 2° i 3° Dan. Potom je kod učitelja shihana Yojija Fujimota (7°Dan Hombu), položio za 4°Dan 1987. godine. Od 1995. godine mentor mu je Shihan Nobuyoshi Tamura (8°Dan Hombu), kod koga 2001. godine polaže za 5° Dan.

 

Kao majstora prepoznatljive tradicionalne aikido škole, s’ ličnim izgrađenim stilom, Aikikai hombu dojo (centralni svetski aikido dojo) 2019. godine promoviše ga u 7°Dan Aikido Aikikai.

Danas drži seminare širom zemlje i sveta, a najviše u Evropi. Iza sebe ima bezbroj učenika svih rangova od kojih su mnogi uspešni instruktori i treneri u svojim klubovima. Ima školu, svoj dojo i profesionalno se bavi aikidom. Radi na otvaranju novih klubova i širenju aikidoa kako u zemlji tako i u okruženju.

 

Sensei Borko Radovanović uči od Shihana Jovandića već deset godina. Od njega je i dobio zvanje za Aikido Aikikai. Program rada i polaganja u Klubu borilačkih veština „Takeda” odobrio je Shihan Mirko Jovandić, tako da se u našem klubu dobijaju zvanja i diplome od Aikido saveza Srbije.

 

Više na sajtu:  www.aikidounion.com/