Vizija

Vizija kluba borilačkih veština „Takeda” jeste da sačuva i promoviše tradicionalne japanske borilačke veštine Korju Bujutsu (korju buđucu), Ju Jutsu, Aikijujutsu i Aikido. Kroz rad se akcenat stavlja na tradicionalne Budo vrednosti kroz koje se svaki čovek usavršava trenirajući borilačke veštine i učeći prave vrednosti poštovanja, sportskog duha i lepog druženja.

 

Posebna pažnja u klubu „Takeda” posvećuje se najmlađim članovima s’ ciljem njihovog pravilnog i dobrog duhovnog i fizičkog razvoja. Poznato je da već generacijama unazad deca imaju velike zdravstvene probleme: prekomernu težinu, krivu kičmu, ravne tabane, što nam ukazuje na to koliko je fizička aktivnost važna. Takođe, deca se sve manje druže i razgovaraju jer više vremena provode ispred računara i televizora, pa im na socijalnom planu značajno može pomoći bavljenje borilačkim veštinama, a evo i kako.

Dokazano je da učenje borilačkih veština utiče na pravilno formiranje i sazrevanje ličnosti. Deca vremenom razvijaju samopouzdanje, samokontrolu, pravilne i zdrave životne navike. Takođe, nauče da poštuju sebe i druge, postaju samostalnija.

Vrlo je važan podatak da je kod dece koja se bave sportom smanjen rizik od delikventnog ponašanja, kao i od alkoholizma i narkomanije.

 

U klubu „Takeda” polaznici će naučiti i tehnike samoodbrane, što će im pomoći da se zaštite ukoliko budu ugroženi i u opasnoj situaciji. Cilj učenja tih tehnika nije podsticanje agresivnosti i dokazivanja, već jačanje ličnosti i sposobnosti da se savlada napadač.

Stara izreka kaže: „Ako želite i rešite da uspete, uspećete”. Samo uporan rad i volja dovešće vas do cilja. To podrazumeva redovan trening, ali ne samo na času, već i kod kuće ili na bilo kom mestu gde je to moguće. Zapamtite, borilačka veština se ne trenira, ona se živi, a naš cilj je da kroz ceo proces prođemo zajedno, da vas podstičemo i pomognemo vam da postignete svoj maksimum.

Svakodnevno odvojte vreme za ono što vam predstavlja uživanje i radost u životu, pomažite drugima i trudite se da postanete što bolja osoba. To je recept za dug, zdrav i srećan život.